VB-Airsuspension in Varsseveld, een bedrijf gespecialiseerd in luchtvering beleefde in mei 2018 het 25 jarig jubileum. En dit mooie moment is opgeluisterd met een mooi vormgegeven jubileumboek vol met prachtige verhalen en herinneringen van de mensen die nauw betrokken zijn bij het bedrijf. Namens Printx.nl zijn we erg blij dat VB-Airsuspension ons het vetrouwen heeft gegeven om dit mooie boek met 25 jaar prachtige geschiedenis te mogen produceren.

Van softcover naar hardcover

In januari zijn we begonnen met de eerste gesprekken omtrent de uitvoering. Gezien de geringe productietijd die we zouden krijgen, zijn we in eerste instantie uitgegaan van een softcover uitgave van dit jubileumboek. Gaandeweg het proces werd duidelijk dat een softcover boek toch niet helemaal past bij de uitstraling dat een jubileumboek moet hebben. Na wat overleg en heel veel “bloed zweet en tranen” van alle betrokken partijen hebben we gedurende het proces toch gekozen om voor een boek met harde kaft te gaan. Het mooie is dat elke partij die betrokken is geweest bij het proces zich flexibel opgesteld heeft en daar waar mogelijk tijd heeft gewonnen om dit te kunnen realiseren. Dan is het ook extra mooi om te zien dat het lukt.

Technische uitvoering

Het boek is uitgevoerd in 2 talen (NL en ENG) met een hardcover omslag en 88 pagina’s binnenwerk. De omslag is volledig zwart en voorzien van mat laminaat en zilverfoliedruk. Het binnenwerk is gedrukt op hvmc silk 170 gr/m² (fsc-gecertificeerd). De bedrukking is full colour en pms zilver, afgewerkt met een halfmatte dispersielak. Het boek is genaaid gebonden met blauwe schutbladen (natuurlijk het blauw van VB-Airsuspension) en afgewerkt met zilverkleurige kapitaalbandjes.