Project beschrijving

Elver, een organisatie met circa 1.200 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers  biedt zorg aan bijna 700 mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Deze zorg wordt geboden op diverse woonlocaties en in de Elver wooncourant wordt met name aandacht besteed aan de ontwikkeling van de diverse woonlocaties.

Aan ons is gevraagd of wij het ontwerp en realisatie wilden verzorgen. Het verzoek was om het een uitstraling van een krant mee te geven. We hebben op basis hiervan een eerste concept ontwikkeld waarin vervolgens de aangeleverde teksten en beelden zijn geplaatst. Door de korte communicatielijn waarbij de klant rechtstreeks meekijkt met de ontwerper hebben we efficiënt een definitief ontwerp kunnen realiseren. En het eindresultaat mag er zijn!

Technische Specificatie

De Elver wooncourant is een krant met 8 pagina’s op A3 formaat waarbij 2 vouwvellen van 4 pagina’s in elkaar gestoken zijn. De krant is vervolgens nagevouwen naar handzaam A4 formaat. De papierkeuze is houtvrij offset wit 120 gr, een helderwitte matte papierkwaliteit dat prettig leest en waarin de foto’s een frisse natuurlijke uitstraling hebben.

De opmaak en het drukken van deze Wooncourant was één van de eerste projecten die wij voor Elver hebben mogen verzorgen. Dat hebben wij met veel plezier gedaan en wat ons betreft smaakt het naar meer!