Printx.nl is FSC® gecertificeerd

Printx.nl is als grafisch bedrijf in het bezit van een FSC certificering (SCS-COC-000652-NI). Dit houdt in dat wij op papier mogen drukken dat FSC goedgekeurd is. FSC, ofwel de Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.

Wat houdt het in?

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Geen overbodige luxe: voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. Dat kan uit Zweden zijn of uit Finland. Maar volgens schattingen komt bijvoorbeeld 25% van het hout en houtproducten dat door Finland op de markt wordt gebracht uit Rusland, waarvan de herkomst niet altijd bekend is. Een deel van de pulp kan ook uit Brazilië komen of uit Indonesië. Als inkoper van drukwerk wilt u zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het FSC-keurmerk geeft u de zekerheid over de herkomst van de grondstoffen.

Gebruik van het FSC label

In het algemeen geldt dat iedere schakel in de keten die het hout, pulp, papier of drukwerk bewerkt of verhandelt FSC-gecertificeerd dient te zijn om te kunnen aantonen dat er daadwerkelijk FSC-papier wordt geleverd of toegepast. Om u als klant de garantie te geven dat het papier dat wij gebruiken fsc-papier is, mogen wij het fsc logo plaatsen. Het plaatsen van het fsc logo in het drukwerk is dus alleen toegestaan indien alle bedrijven binnen de keten gecertificeerd zijn.
Let op: het FSC-keurmerk is beschermd en geregistreerd. Het FSC-keurmerk omvat zowel het bekende FSC-logo, de naam Forest Stewardship Council® als de afkorting FSC wanneer deze worden gebruikt in relatie tot hout en houtproducten (waaronder papier).

Een grafisch bedrijf dat duurzaam onderneemt,
dat vind ik belangrijk!

Minimale verspilling en papier uit verantwoord bosbeheer, daar staan wij voor. Lijkt het je wat?
Laten we kennis maken
  • Eén aanspreekpunt

  • Alles onder 1 dak

  • FSC® gecertificeerd

  • Eigen ontwerpafdeling

Wij zijn Printx.nl

Wij houden van print, wij maken print en wij geloven in print! Wij printen op bijna alles zodat wij een complete leverancier kunnen zijn van al uw bedrijfsuitingen. Wij willen graag kleur geven aan een bedrijf. Een kleur die je laat opvallen in de grijze massa om zo de aandacht te krijgen die je verdient. Deze leuke uitdaging gaan wij elke keer weer aan met onze klanten. En dat verveelt nooit.